Tomislav Vrbnjak

Prvo ime Medicala svjetski je poznati fizioterapeut Tomislav Vrbnjak koji je niz godina radio kao član stručnog stožera nogometne A reprezentacije Hrvatske, Italije, Ukrajine i reprezentacije Svijeta. Deset je godina proveo na poziciji glavnog fizioterapeuta u svjetskom nogometnom gigantu, AC Milan, odakle je donio najnovija saznanja i tehnike iz područja fizikalnih terapija. Više od desetljeća Tomislav Vrbnjak brinuo je o najskupljim nogama u AC Milan gdje su svakodnevno kroz njegove ruke prilazili primjerice Ronaldihno, Kaka, Ševčenko, Seedorf i drugi svjetski poznati nogometaši.Pripremao je i mnoge druge sportaše kao što je K1 borac Ernesto Hoost, tenisačica sa samog vrha WTA ljestvice Dinara Safina ili pak Ivan Ljubičić.

Eduard Rod, dr.med., specijalist ortopedije

Doc. prim. dr.sc. Eduard Rod, dr.med. spec.ortoped, uža specijalizacija iz traumatologije lokomotornog sustava diplomirao je 1995. godine te položio specijalistički ispit iz ortopedije 2003. godine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Radi u Specijalnoj bolnici Sveta Katarina u Zagrebu od 2011.godine. Tijekom svog specijalističkog usavršavanja redovito je polazio ili bio instruktor na velikom broju domaćih i međunarodnih tečajeva najviše kategorije radi usavršavanja operativnih tehnika i znanja. Primarni centri interesa su mu minimalno invazivna operativna liječenja akutnih i kroničnih ozljeda lokomotornog sustava , ugradnje unutarnjih proteza kuka i koljena te „biološka liječenja“ u ortopediji. Bavi se sportskom ortopedijom unazad više od 25 godina . Aktivno se bavio nogometom, a od 2002.godine licencirani je liječnik Prve hrvatske nogometne lige. Liječnik je Hrvatske A nogometne reprezentacije od jeseni 2018.godine te je kao dio stručnog stožera sudionik Europskog prvenstva u nogometu 2020 te Svjetskog prvenstva u nogometu 2022.g. Uz to vanjski je suradnik više sportskih klubova te je kao liječnik sudjelovao na Svjetskom prvenstvu u taekwondo-u 2015.godine. Radio je kao vanjski suradnik hokejaškog kluba Medveščak u KHL-u te kao stalni liječnik plesnog kluba FEEL sudjelovao na većem broju međunarodnih takmičenja. Pored operacijskog liječenje ima bogato iskustvo i instruktor je za „biološka “ liječenja lokomotornog sustava krvnom plazmom i matičnim stanicama. Terapijom plazmom bogaćenom trombocitima (PRP terapija) bavi se više od 10 godina. Među prvima početkom 2016.g., započeo je i primjenu liječenja matičnim stanicama velikih zglobova. Autor je više znanstvenih radova i poglavlja u knjigama na tu temu. Od 2019.godine redovito je prema recenzijama pacijenata na popisu portala „ Najdoktor.com“ za područje ortopedije. USLUGE Područje rada: Operativni zahvati u ortopediji te konzervativno liječenje ozljeda i oštećenja zglobova i mekih tkiva u području lokomotornog sustava. Operativni zahvati:
  1. Ugradnja unutarnjih proteza zgloba kuka, koljena (AO instruktor, minimalno invazivni pristupi)
  2. Artroskopske operacije koljena (šivanje i djelomično odstranjenje meniska, rekonstrukcija križnih ligamenata, rekonstrukcija kolateralnih ligamenata koljena, stabilizacija patele, rekonstrukcivni zahvati na oštećenoj hrskavici)
  3. Artroskopske operacije ramena (stabilizacije , rekonstrukcija teva i ligamenata u području ramena, akromioplastika)
  4. Operacije u području gležnja: Artroskopske (stabilizacije, sindrom sraza, rekonstrukcivni zahvati na oštećenoj hrskavici) i otvorene operacije (korekcija osovine, liječenje tevnih ozljeda)
  5. Operacije u području stopala: korekcije deformiteta prstiju stopala, operacije spuštenog stopala, operacije Mortonovog neurinoma, operacijski zahvati na tevama Neoperacijsko liječenje ozljeda sportu i kroničnih oštećenja tkiva i zglobova:
  6. Aplikacija autologne kondicionirane plazme ili plazme obogaćene trombocitima sa faktorima rasta kod ozljeda, mišića, teva i hrskavice
  7. Primjena mezenhimalnih matičnih stanica porijeklom iz masnog tkiva ili koštane srži u liječenju degenerativnih oštećenja velikih zglobova (kuk, koljeno, gležanj i rame)

Dr. Shin Takahashi

Dr. Shin Takahashi rođen je u Japanu. Uz znanje kiropraktike, dr. Takahashi iskusan je i u shiatsu i sportskoj masaži, koje je naučio u Japanu, u očevoj fizioterapeutskoj klinici. Nakon završenog studija, unatoč ponudama iz SAD-a, Japana i drugih europskih zemalja, želio je izazov u novom svijetu te dolazi u Hrvatsku gdje od 2007. živi i radi u Zagrebu. Danas, kao doktor kiropraktike, vodi brigu o Hrvatskoj judo reprezentaciji.

footer-logo
Primjenjujući najnovije tehnike, aparaturu i moderne trendove, svakom pacijentu nudimo individualan pristup i posebno prilagođen fizioterapijski program.

Kontakt Informacije

Radno vrijeme:
Od ponedjeljka do petka 8:00-20:00
Subota 8:00-13:00
Nedjeljom i praznicima ne radimo

Ul. Vjekoslava Spinčića 1a, Varaždin
Liječnički pregledi sportaša:
Zagrebačka 94, Varaždin
Hrvatska

042 490 858

info@medical.hr