Krioterapija koristi se u liječenju ozljeda i u oporavku nakon vježbanja. Djelovanjem na smanjenje enzimske metaboličke aktivnosti i utjecajem na oslobađanje medijatora upale i citokina dolazi do smanjenja edema, otoka i upala, a u svrhu smanjenja boli i upale može se koristiti od profesionalnog sporta sve do postoperativne rehabilitacije.
Električnom stimulacijom izaziva se mišićna kontrakcija tako što se sinkrono kontrahira većina motornih jedinica u mišiću.
TENS ili transkutana električna stimulacija živca vrlo je učinkovit nefarmakološki način klinički značajnog smanjenja boli. To je vrsta električne stimulacije kojom se ekscitiraju osjetni živci i aktiviraju prirodni mehanizmi smanjenja boli. Jedan način je da se inhibira prijenos bolnih impulsa kroz kralježničnu moždinu, a drugi mehanizam kojim dolazi do smanjenja boli je aktiviranje opioidnih mehanizma gdje dolazi do otpuštanja endogenih opioida (encefalina) u kralježničnu moždinu.
Magnetska polja koriste se u terapijske svrhe kod velikog broja stanja mišićno-skeletnog sustava. ima pozitivan učinak kod smanjenja boli, edema i upale. Također stimulira regeneraciju tkiva i smanjuje mišićnu napetost što dovodi do poboljšanja funkcionalnog statusa.
Ultrazvuk je vrsta mehaničke energije, a ima termički i netermički učinak. Ima i analgetsko djelovanje tako što povisuje prag boli.
LASER (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation) je uređaj koji proizvodi svjetlo koje je monokromatsko i koherentno. Kad se izvor svjetlosti stavi na kožu, mitohondriji apsorbiraju fotone koji su se prije oslobodili. To posljedično ima mnoge pozitivne efekte kao što su ubrzano uspostavljanje normalne morfologije i funkcije stanice. Djeluje na smanjenje upale i boli, a ubrzava proces regeneracije tkiva. Može se koristiti kod velikog broja stanja mišićno- zglobnog sustava.
Limfna drenaža ima široku primjenu- od kozmetike i sporta preko rehabilitacije. Limfnom drenažom pospješuje se kretanje limfne tekućine iz na primjer otečenog ekstremiteta, a cilj joj je uspostaviti ravnotežu između tekućina u tijelu. To se postiže ritmičkim kontrakcijama i stimulacijom limfnih čvorova kako bi se potaknula njihova aktivnost i preusmjerila se ustajala limfna tekućina. Limfna drenaža može se koristiti kao preoperativna, postoperativna ili preventivna tehnika.
Masaža je najstariji oblik liječenja gdje se različitim pokretima i pritiskom postižu različiti učinci, od prevencije do rehabilitacije te od relaksacije do stimulacije. To je zapravo sustavna manipulacija mekih tkiva gdje se različitim hvatovima stimuliraju krvni optok i metabolizam te mijenja napetost tkiva kao što su fascije i mišići.
Kinesio Taping metoda je koja elevacijom gornjeg dijela kože potiče prirodno cijeljenje. Različitim načinom aplikacije može opustiti bolne mišiće ili facilitirati one koji nisu dovoljno aktivni. Djelovati se može na tetive, ligamente, zglobove pa i na limfni sustav.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

footer-logo
Primjenjujući najnovije tehnike, aparaturu i moderne trendove, svakom pacijentu nudimo individualan pristup i posebno prilagođen fizioterapijski program.

Kontakt Informacije

Radno vrijeme:
Od ponedjeljka do petka 8:00-20:00
Subota 8:00-13:00
Nedjeljom i praznicima ne radimo

Ul. Vjekoslava Spinčića 1a, Varaždin
Liječnički pregledi sportaša:
Zagrebačka 94, Varaždin
Hrvatska

042 490 858

info@medical.hr